A fiam első baklövése

A gyerekekkel sosem könnyű. Hányszor hallottam ezt még mielőtt gyereket vállaltam volna, és bizony akkor még fogalmam sem volt, hogy mire vonatkozik ez a mondat és hogy mennyire nagyon igaz. Nekem egy fiam van, és már kamaszodik éppen. Most lépett be abba a korszakba, amikor ő mindenkinél mindent jobban tud, de nálunk szülőknél mindenképpen, és persze önálló akarata és véleménye van mindenről, és önállóan kíván cselekedni rengeteg dologban. Mi pedig úgy gondoltuk, hogy tizenkét évesen éppen elég idős már ahhoz, hogy kicsit keményebben meglássa milyen az élet, és hogy amíg csak lehet gyerek akarjon maradni, akit segítünk és akinek a dolgait menedzseljük az úton.

Éppen ezért, amikor bejelentette, hogy telefont szeretne semmi akadályát nem láttuk, azonban mi pedig kijelentettük, hogy ha bármilyen probléma lesz a telefonnal és javíttatni kell, akkor mi adunk megfelelő szervízt hozzá, de a javítást neki kell elintézni és kifizetni is, a saját zsebpénzéből. Persze még egy kicsit ki is mosolygott minket, hogy mit gondolunk mi, azonban mi nagyon jól ismerjük őt, és tudjuk, hogy egyetlen dolgot nem tud még egyelőre, vigyázni a dolgaira. Mindig minden kiesik a kezéből és mivel neki nagyon tetszik a telefon nem akarja tokba rakni, ami tudjuk, hogy az új telefonok esetében kiemelkedően nagy kockázat.

Meg is lett a dolog eredménye, és persze a fiam ballépése is, hiszen leejtette a telefonját és darabjaira törött a kijelzője. Szinte azonnal fel is keresett minket, hogy mondjuk meg a szerviz elérhetőségét, mert szüksége lesz egy xiaomi kijelző javítás megoldására. Persze a xiaomiszervizshop.hu csapata tökéletes munkát végzett a telefonján, nem is látszik rajta, hogy javítani kellett valaha is, azonban a pénztárcája bánta a javítás költségeit. Azt gondolom azonban, hogy mivel azóta vett egy tokot és abban hordja a telefonját, ráadásul sokkal jobban tud rá figyelni, volt némi értelme behozni nála ezt a szabályt. Nagyon szeretjük őt, és pont ezért szeretnénk ha megfelelő nevelést és tanulást kapna az élethez.