A férjem meglepetése

Az ember férje ura nem arról híres általában, hogy hatalmas meglepetésekkel halmozza el minden egyes napon. Mi sem erről vagyunk híresek, hiszen én is folyamatosan rohanok, vagy dolgozok, vagy a házimunkában próbálom utolérni magam, vagy a gyerekeim dolgait menedzselem, de az biztos, hogy üresjáratom nem igazán szokott lenni a mindennapok során. Egy kicsit talán el is laposodott a kapcsoltunk a férjemmel. Nagyon nehéz dolog megteremteni az egyensúlyt az anya és apa szerep na és persze a házasság, a párkapcsolat között. Igazság szerint elég egy pici kellemetlenebb időszak és máris tud borulni az egész. Akkor pedig már nagyon nehezen lehet helyrehozni a dolgokat hogy ha az érzelmi szálak kivesztek és mi nem szerettünk volna idáig eljutni. Meg is beszéltük, hogy több időt és energiát szánunk egy kis ideig arra, hogy újra egymásra tudjunk találni. Persze ez sem könnyű feladat, de belevágtunk mert mindketten nagyon fontosak vagyunk egymásnak.

Az egyik este például arra mentem haza, hogy a férjem a világ legfinomabb, saját készítésű fogasfilé ételével várt engem, gyertyafényes vacsora keretében. Persze a gyerekek nem voltak otthon, mert ilyenkor a nagyszülők azonnal üzembe helyezik magukat és egy teljes hétre elrontják a gyerekeinket, úgy elkényeztetik őket, ez azonban minket már nem zavar. Sokáig aggódtam emiatt, de már rájöttem, hogy a nagyszülők feladata az, hogy elkényeztesse a gyerekeket, mi pedig egy hét komoly munkával vissza tudjuk rázni őket az eredeti kerékvágásba.

Egy szó mint száz, iszonyatosan élvezzük ezt az új időszakot és azt gondolom, hogy talán meg is fogjuk próbálni hosszú időn keresztül megtartani ezt a hozzáállást. Nem csak azért, mert nagyon szeretem a férjem fogasfilé ételeit, hanem azért is, mert újra kezdünk visszatalálni egymáshoz, és újra ráébredtünk, hogy szerelmesnek lenni többször is lehet egymásba, és hogy a szerelem folyamatos munkát igényel az emberektől. Aki készpénznek veszi, nagyon meg tud lepődni a végeredményen. Erre oda kell figyelni nekünk is.