, ,

Nézd meg mit tett ez a szamár ezzel a fogyatékkal élő kutyával, amikor más kutyák nem voltak hajlandóak játszani vele

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Szabadnak születtek csoportunkhoz! .

Kolima, a kutya a Wobbler szindrómában szenved, ami egy neurológiai eredetű mozgászavar, ahol a nyaki gerincvelő alsó szakaszának működészavara mutatható ki.

Hirdetés:

A wobbler szindróma esetén  az 5-7-es nyakcsigolyák területén alakul ki a gerincvelő működés zavara, ezért ez mind a négy végtagra kihatással lesz. A tünetek először a hátsó lábakon jelennek meg, az állat csoszog, nem emeli a lábát rendesen.

A wobbler szindróma az elülső lábakon gyengeséget, rogyadozást okozhat, a kutya könnyen „orra eshet”, ezért inkább kicsiket lép, tipeg. Ezzel szemben a hátsó lábakon széles, kaszáló járást, imbolygást figyelhetünk meg.

Hirdetés:

 

Hirdetés:

 

Az élet egy fogyatékos kutya számára nagyon nehéz lehet. Több segítségre lehet szükségük, és nem feltétlenül tudnak ugyan olyan módon viselkedni, mint az egészséges kutyák, így gyakran elhanyagolják őket. Pedig ők is ugyanúgy éreznek, mint a többi; ugyanannyi szeretetet (ha nem többet) képesek nyújtani, és ők is teljes mértékkel megérdemlik a boldog életet!

Ennek eredményeképpen sok fogyatékkal élő kutya menedékhelyen találja magát. Ez a kutya viszont találkozott egy valószínűtlen megmentővel.

Kolima a szindróma miatt nem tud kényelmesen járni, és állandó fájdalma van.

 

Majd találkozott Paolovel … egy szamárral. Meglepő, de Paolo magához vette Kolimát, mintha a sajátja lenne és a kettő közötti kötelék hamar kialakult, mintha csak mindig is a legjobb barátok lettek volna!

Ha te is állatszerető vagy, akkor oszd meg barátaiddal is ezt a nagyszerű barátságot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.