,

Látták, hogy a malac kivetette magát a teherautóból — de valami meglepő dolgot fedeztek fel

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Szabadnak születtek csoportunkhoz! .

Nyugat-Ausztrália egyik autópályáján egy teherautó szállított néhány állatot, többek között egy imádnivaló négy hónapos malacot, amelyet később Wombatnak neveztek el. Az állatokat egy vágóhídra vitték, de a kis Wombatnak más ötlete támadt.

Hirdetés:

Hihetetlen módon sikerült felmásznia a teherautó utánfutójának peremére, és átbújva azon, azonnal szabaddá tette magát.

Hirdetés:

Csak képzeld el, hogy a teherautó mögött vezetsz, és meglátsz egy malacot, ahogyan az kiugrik a kocsiból! Csodálatos módon az a személy, aki a kocsi mögött vezetett, látta az egész menekülést. Gyorsan lehúzódtak az útról, hogy megnézzék mi történt a malaccal.

Wombat rossz állapotban volt. Felszedték, és elvitték a Mandurah Wildlife Rescue-ba, egy állatorvosi kórházba és rehabilitációs központba, ahol ellátták sérüléseit. Olyan sok sérülése volt, hogy az állatorvosok nem voltak biztosak benne, hogy túléli az éjszakát.

Hirdetés:

Nos, Wombatban nagy élniakarás volt, ez biztos. Átvészelte az éjszakát, és teljesen felgyógyult. Nemcsak hogy megmenekült a vágóhídtól, de már a Greener Pastures Sanctuary-ba költözött. 

Ma Wombat már egy nagy, boldog disznó, és bár kissé görbe az orra és állkapcsa, és apró heg van az állán, de nagyon hálás, hogy törődnek vele! A legszebb rész az, amit másoknak kínál: gyermekek, idősek és fogyatékkal élők jönnek ide, hogy időt töltsenek az állatokkal, és Wombat mindenkivel barátkozik és ölelkezik.

“Gyakran lefekszik, és a gyerekek megölelik és megpuszilják. Szinte az egész napját eltudná így tölteni.” – mondja Rachael Parker, a Greener Pastures alapítója.

Wombat legjobb barátja egy Freckle nevű miniatűr disznó, akinek az előző tulajdonosa éheztette, hogy megakadályozza a növekedését.

Míg Wombat egy különleges kis teremtmény, Rachael azt mondja, hogy az összes állat rendkívüli a maga módján. “Wombat olyan volt, mint a többi sertés a teherautóban, egyszerűen csak el akart menekülni és élni. Mindegyikük szeretne élni és szeretve lenni; és merem azt mondani, hogy tudják, mi vár rájuk az utazás végén!

Nézd meg ezt az édes videót Wombatról.

Wombat the pig

A daring bid for freedom nearly cost Wombat the pig her life. Now, she spends her days blowing water bubbles at Greener Pastures Sanctuary. <3 Her story: www.AnimalsAus.org/twT

Közzétette: Animals Australia – 2016. január 7.

A Greener Pastures, és az ehhez hasonló központoknak köszönhetően a Wombathoz hasonló állatok is kapnak egy újabb esélyt.

Oszd meg másokkal is ezt a történetet!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.