in ,

Ez a törött hátú terrier, akit ott hagytak az utcán meghalni, bebizonyítja, hogy egy igazi túlélő

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Szabadnak születtek csoportunkhoz! .

Maverick egy kis terrier keverék, aki az utcán élt, amikor egy ismeretlen balesetet szenvedett, és a háta súlyosan megsérült.

Úgy gondolják, hogy vagy egy autó üthette el, vagy súlyos kutya bántalmazás történt… amit sajnos soha nem fogunk megtudni. Maverick csaknem lebénult, de csodálatos módon túlélte.

Majd megtörtént az elképzelhetetlen. Mavericket pár hónap múlva elütötte egy kocsi. Ez a baleset teljesen lebénította és lába eltört. Ott hagyták gyötrő fájdalmak között meghalni. 

Hirdetés:

Szerencséje volt  Mavericknek, hiszen az őrangyala vele volt. Chris, a Polka Dogz Pet Rescue-tól talált rá az utcán, és nem fordított hátat a szenvedő terriernek. Chris azonnal elvitte az állatorvoshoz, ahol azonnal előkészültek a kezeléséhez.

Hirdetés:

A mentés óta eltelt másfél hét alatt Mavericket négy állatorvos látta.

Heidi Hardman, a Polka Dogz elnöke szerint:

Hirdetés:

Az első állatorvosunk röntgenfelvételt végzett és rájött, hogy a háta eltört. Egyenesen egy szakemberhez mentünk. A szakorvosnál észleltük sérüléseinek kiterjedését.

A lába súlyosan el volt törve, a gerincvelő teljesen elszakadt. Nem volt befolyása a húgyhólyagjára vagy a belekre. Nehéz döntést kellett hoznunk. 

Amikor visszatértem Maverickhez, hogy megnézzem, egyből a kezeim közé bújt. Tudtam, hogy nem hagyhatom cserben. Megígértem neki, hogy segítünk rajta.

Az idegsebész ajánlása ellenére belevágtunk, hogy megnézzük, mit tehetünk Maverick-ért. Két éjszakát töltött a vészhelyzeti orvosnál folyadék és antibiotikum miatt.

Volt egy CT-vizsgálata, ami rettenetes és egyben inspiráló dolgot fedezett fel. 

A gerincsérülése legalább egy, talán kettő hónapos volt. A gerincvelő 90 fokos szögben ült, és a darabok kezdtek összenőni egymás fölé emelkedve.

Maverick egy igazi túlélő. Rövid idő alatt, mióta a menedékhelyen van, a személyzet szemtanúja volt, hogyan tanulta meg, hogy a mellső lábaira állva mozogjon egyik pontból a másikba.

“Megszakad a szívem, ha bele gondolok, hogy ez a drága, alig pár kilos kutya próbája magát egyedül megvédeni az utcákon törött háttal.” – mondta Hardman.

Bár egy állatorvos azt mondta nekik, hogy altassák el, nyilvánvaló volt, hogy Mavericknek még élnie kellett. Ehelyett hazavitték, és még fagylaltot is kapott az úton.

Maverick nem adta fel, szóval megmentői sem adják fel. Törött lábát sínbe tették, hogy  összeforrjon, bár használni sosem tudja majd.

Maverick nem érez fájdalmat, és élvezi a kintlétet. Naponta több sétára is kiviszik egy házi készítésű eszköz segítségével.

Ő egy boldog kutyus, aki szereti és élvezi az életet. A közelmúltban Maverick kerekesszéket is kapott a Red Flyer és az Eddie’s Wheels-nek köszönhetően.

A Polka Dogz Rescue állatorvosi számlája valahol $ 4,000 és 8,000 dollár között lesz, miután segítettek Mavericknek.

Ez egy kicsi, non-profit menedékhely, és létrehoztak egy YouCaring oldalt azok számára, akik segíteni akarnak nekik, hogy továbbra is megadják Mavericknek a megérdemelt életet.

Miután Maverick készen áll az örökbefogadásra, a Polka Dogz egy nagyon különleges személyt keres, aki örökbe fogadja őt, és Floridában kell élnie.

Ha Maverick története megérintette a szíved, kérjük oszd meg barátaiddal is!

Maverick progress December 2016

Mornings with Maverick. This is a video from this morning with Mav. What a great surprise this was to see. Please, please help us continue with his treatments. We are really trying to raise funds so he can go to UF in February to see a specialist.https://www.youcaring.com/maverick-the-tiny-terrier-554264 It's been a slow road with Maverick these last few months but we never give up. Even after the original excitement and optimism wears off we continue on with the day to day tedious work to keep this boy headed in the right direction. There are days or even weeks where nothing changes. But we continue on. Sometimes there are setbacks. But we continue on. We get discouraged like any human would. But we continue on. We are not looking to be his knight in shining armor who rushes in to save the day and then drives off. We are in it for the long run.Maverick is a lifelong commitment just like any of the dogs we rescue. He has a little more intensive needs but that doesn't change our level of commitment. We are in it for life, right beside our little Mavi man.Today is a good day.

Közzétette: Polka Dogz Pet Rescue – 2016. december 15., csütörtök

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a kakadu nem tudja visszatartani izgatottságát, amikor meglátja gazdáját a munkából hazajönni

A természet bosszút áll a Safari vadászon, aki elpusztította az elefántokat és az oroszlánokat a sportért