in ,

Egy fotós megörökít valami rendkívül ritkát, amit valószínűleg senki sem fog újra látni

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Szabadnak születtek csoportunkhoz! .

Közismert, hogy bizonyos állatoknak, mint a farkasok és a prérifarkasok, szükségük van a falkára a túléléshez. Ez a fajta együttműködés nem csak a táplálékuk megszerzését biztosítja, hanem egyfajta rangsort alakít ki, amellyel kapcsolatot alakítanak ki egymással.

Hirdetés:

Azonban nem minden állat él csoportosan. Valójában néhányan -mint a medvék- hírhedten magányosak, és csak rövid idöre találkoznak, hogy párosodjanak. Van ez így néha!

Ez az, ami ilyen lenyűgözővé teszi egy finn fotós felfedezését. Amikor látta, hogy két állat együtt fedezi fel a Finn erdõit, nem hitt a szemének. Olyan volt, mint valami mesében!

Hirdetés:

Bár a farkasok falkában élnek, a medvék általában magányos állatok. Tehát amikor a vadvilág fotós, Lassi Rautiainen felfedezte ezt a valószínűtlen párost Észak-Finnország pusztájában, tudta, hogy gyönyörű és ritka jelenségről tanúskodik: egy magányos, nőstény szürke farkas, aki egy barna medve mellett él.

Hirdetés:

10 napig figyelte őket, és Lassi tanúja volt, hogy a fiatal medve és a farkas találkoznak és időt töltenek együtt…

… De még az elejtett zsákmányukat is megosztották! Két csúcsragadozó, akik valóban hajlandóak megosztani egymással a zsákmányt, egyszerűen rendkívüli! Miért viselkedtek így? Lassi-nak volt egy ötlete…

Ez a viselkedés rendkívül szokatlan különböző fajú ragadozóknál. Természetesen az állatok a saját fajuk túlélésének javára igyekeznek vadászni. Lassi képei azonban tagadhatatlanok voltak: ezek az állatok valóban barátok voltak.

Egy külső megfigyelő számára nézve, ahogy a medve közeledik a farkas felé a legutóbb elejtett zsákmánnyal a szájában, úgy tűnhet, hogy ez egy meghívást jelent a harcra – nem pedig meghívás egy közös vacsorára. Ez azonban távol áll a történtektől.

Annak érdekében, hogy egy teljesen egyedi párosítást még furcsábbá tegyünk, úgy tűnt, hogy a farkas nem csak egy medve fogadta el. A környéken más medvék is tárt mancsokkal üdvözölték a fiatal farkast a társaságukban.

Lassi nem tudta pontosan, mi hozta őket össze, de tudta, hogy a kötődés meglehetősen kivételes.Talán mindketten egyedül voltak fiatal korukban, és segítettek egymásnak felnőni?”

Bármi legyen is az oka, ami összekötötte őket, a legfontosabb, hogy ez a furcsa páros egymásra talált. Tudván, hogy egymás mellett rohangálnak az erdőben, az életet egy kicsit varázslatosabbá teszi.

Milyen szokatlan és gyönyörű kötődés van közöttük! Hát nem csodálatos, hogy Lassi-nak sikerült lencsevégre kapnia, hogy mi is láthassuk?

Oszd meg ezt a gyönyörű és érdekes barátságot másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

A rendőr a legédesebb dolgot tette egy pitbullért, akit gazdája brutálisan megvert

Egy elhagyatott kismalac a halál közelében volt, de az utolsó pillanatban egy anya kutya közbelép