,

Egy férfi egy furcsa pókot talál az udvarán — majd rájön, hogy valójában mit is talált

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Szabadnak születtek csoportunkhoz! .

A pókok gyakran teljesen ártalmatlanok, de ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy abszolút rémültek legyünk még a látványuktól is. Lehet, hogy az állati birodalom egyik legfontosabb része, de van bennük valami, ami vitathatatlanul undorító.

Hirdetés:

Mégis, valóban lenyűgöző lények – különösen ez a pók, amelyet nemrég találtak Kínában. Fel vagy készülve egy igazi látványra?

Ez a pók valójában egy ősi faj tagja, és nem sok információt tudunk róluk. Ezért olyan lenyűgöző, hogy végül sikerült lencsevégre kapni egyet!

Hirdetés:

Ezt a ritka, szokatlan formájú pókot fedezte fel egy kínai narancs farmer, Li Wenhua. Különös formája miatt Wenhua nem gondolta, hogy ez egy pók, hanem valami ősi kulturális emlék.

Hirdetés:

Amint észrevette, hogy mi is az valójában, Wenhua azonnal kapcsolatba lépett a szomszédaival, akik odarohantak, hogy megnézzék a ritka lényt. Nem tudták elhinni, mit látnak; Miközben már sokfajta élőlénnyel találkoztak, ez valami teljesen új volt!

Az interneten végzett alaposabb keresés után Wenhua megtudta, hogy a lény tulajdonképpen egy kínai homokóra pók, vagy li shi pan fu zhu kínai nyelven. Ezt megerősítette Zhao Li, a Nyugat-Kínai Rovar Múzeum vezetője.

A kínai homokóra pók az egyik legkorábban ismert pók, amit valaha dokumentáltak Kínában. 2000-ben fedezték fel újra az ország szecsuáni tartományába, és azóta csak hat alkalommal látták újra. Története lehetne akár valami fantázia regényből is…

“A pók nagyon nagy értéket képvisel a tudományos kutatásban. Egy rendkívül ritka faj.” – erősítette meg egy pók szakértő. “Nagy erőfeszítéssel próbáltam megtalálni, de nem láttam egyet sem.”

Wenhua úgy döntött, hogy egyelőre megtartja a pókot, de miután megtudta óriási értékét, remélte, hogy képes lesz eladni az arachnidot egy jó otthonba – feltéve, ha az ár és a feltételek megfelelőek.

Annak tudatában, hogy mennyire ritka a pók, biztosak lehetünk abban, hogy számtalan ember fog jelentkezni Wenhua egyedülálló pókja miatt. Lehet, hogy nem a legaranyosabb, de valóban kivételes volt a saját különleges módján!

El tudod képzelni, hogy ez a gazda megbotlott egy ilyen ritka pókba? Ezeknek a pókoknak elég különleges kinézetük van. 

Nézd meg ezt a csodálatos élőlényt az alábbi videóban!

Ez a pók nagyon hátborzongató, de nagyon ritka és érdekes! Milyen hihetetlen pillanat a tudomány számára!

Oszd meg ezt a csodálatos történetet barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.