in ,

Egy család talál rá erre az apró “cicára” — majd az állatorvos megmondja nekik, mi is az valójában

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Szabadnak születtek csoportunkhoz! .

Kevés dolog van szomorúbb, mint látni egy kóbor állatot, amely egymagában próbál túlélni. Ha ez az állat ráadásul még csak egy bébi, annak körülményei még írtózatosabb. Szerencsére a mentőszervezetek és a jó szamaritánusok közbelépnek, hogy segítsenek.

Hirdetés:

Thaiföldön egy család nemrég talált egy cicát egyedül az utcán. Mivel segíteni szerettek volna, a család értesítette a helyi vadvilág szervezetet. Majd megtudták, hogy amit találtak, az nem csak egy közönséges cica …

Egy thaiföldi család nemrég észrevett egy elhagyatott cicát a házuk előtt az úton. A további vizsgálatok során rájöttek, hogy nem csak egy házi cica … 

Hirdetés:

A család a helyi mentőcsoportot, a Wildlife Friends Foundation Thaiföld-öt hívta segítségül. Amikor a megmentők megérkeztek, hamar rájöttek, hogy a cica valójában egy délkelet-ázsiai macskafaj, amely halászmacskaként ismert, és hogy a kihalás szélén áll.

Hirdetés:

A megmentők nem tudták megérteni, miért találták a cicát az anyja nélkül. “Megérkezésünkkor meglepődtünk, hogy egy apró halászmacskát találtak, amely csak néhány órával ezelőtt született” – mondta a WFFT egyik személye. 

Mint kiderült, a megmentők rájöttek, hogy a család, aki felfedezte a cicát, előtte nevelőszülei voltak az anya macskának, mielőtt szabadon engedték. Ezért érezhette magát biztonságban, hogy otthonuk előtt szülte meg az almot. 

A nap elején a család észrevette, hogy az anya macska új kölykeit egy biztonságos helyre költöztette, és ekkor hagyhatta hátra a felfedezett kiscicát. Egy ideig várták az anyját, hogy eljön az elveszett cicáért, de nem tért vissza. 

A WFFT tagjai elvitték a cicát a kórházba, ahol Simba-nak nevezték el. 

A megmentők szerint nagyon fontos, hogy Simba túlélje, nemcsak saját maga miatt, hanem azért is, mert a halászmacskák a kihalás szélén vannak. 

“A halászmacskákat a kipusztulás veszélye fenyegeti, és úgy gondolják, hogy Délkelet-Ázsia kicsi és közepes méretű macskái közül a legkiszolgáltatottabbak közé tartozik” – mondta a WFFT egyik képviselője. 

Az állatorvosok megjegyezték, hogy Simba elég erősnek tűnik, nagy az élniakarás benne! Kevesebb, mint két napos, de jó úton halad a teljes gyógyuláshoz. 

“Egyelőre állandó gondoskodást igényel, és egy különleges inkubátorban tölti idejét, amely tökéletes környezetet teremt, és ahol különleges igényei kielégíthetők” – mondta a WFFT munkatársa. “Most, hogy jól van, várnunk kell és meglátjuk, hogy mi fog az elkövetkező napokban történni.”

Nagyszerű, hogy a család gyorsan cselekedett, és Simba megkaphatta a szükséges ellátást! 

Oszd meg ezt a történetet barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

A kutya az autóban alszik, majd megszólal kedvenc zenéje…

Ez a retriever vicces módon nem hajlandó megválni cumijától. Én még ilyet nem láttam! 😀