, , ,

Azt hitték, hogy ez a bálna halott. Aztán valami CSODÁLATOS dolog történt, amely könnyeket csalt a szemembe

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Szabadnak születtek csoportunkhoz! .

Michael Fishback minden évben 2 hónapot tölt Cortez tengerein, hogy bálnákat, többek között kék és hosszúszárnyú bálnákat fotózzon, tanulmányozzon. 2011. február 14.-én, Valentin napján, családjával és néhány barátjával egy nagyon ritka élményben lehetett részük.

Hirdetés:

Észrevettek egy hosszúszárnyú bálnát, akit halottnak hittek, hiszen több percen keresztül semmi életjelet nem láttak, majd egyszer csak, hirtelen a bálna kilélegzett! Látták, hogy bajban van, így óvatosan Michael megközelítette a bálnát, és látta, hogy teljesen körbetekeredett egy halászhálóba! Mivel a bálna stresszelt, így félve, de próbálták a tudtára adni, hogy segíteni akarnak, és megpróbálták levágni róla a hálót, ami nagyon nehezen ment, hiszen csak egy késük volt.

Rádión segítséget is kértek, de körülbelül 1 órába telt volna mire odaérnek, így folytatták tovább, hiszen tudták, hogy annyi ideje nincs a bálnának, hiszen már így is nagyon kimerült volt! Az egyik melluszonyt sikerült kiszabadítani, majd fél óra múlva a másikat is. Majd egy óra elteltével sikerült leszedni róla a hálót!

Hirdetés:

Ami ezután történt, az valami csodálatos és egyben megható is! Szinte egy órán keresztül a szabadságát ünnepelve, és hálája jeléül kiugrált a vízből, úszóival csapkodott, mondván “Köszönöm!”

Megmentői Valentinának nevezték el a bálnát.

Hirdetés:

Érdemes megnézni ezt a 8 perces videót, és látni ezt a varázslatos, ritka eseményt!

(Videó első percében Michael Fishback bemutatása történik)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.