, ,

A férfi kutyái nem hagyták abba az ugatást — végül amikor kinéz, még a lélegzete is elállt

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Szabadnak születtek csoportunkhoz! .

Ha egy külvárosi területen lakunk, könnyen el lehet felejteni, hogy nem csak mi emberek létezünk a környezetünkben. Nem számít, a világnak melyik részén lakunk, az állatok mindenhol körülvesznek minket, mégha sokszor nem is látjuk őket!

Hirdetés:

Persze, egy jól megépített ház biztonságban tarthat minket, és a vadon élő állatok nem túl gyakran jelennek meg jól megvilágított és forgalmas területeken, de ez nem jelenti azt, hogy nem bolyonganak el. Végtére is, az állatok mindig vándorolnak jobb zsákmány és terület érdekében.

Egy floridai lakos, Phil Hendrát emlékeztették erre a tényre, amikor egy meglepő látogatást kapott egy igazán sokkoló vendégtől a verandán. Nem tudta elhinni, hogy amit lát az tényleg valódi… és meg fogjátok látni, miért.

Hirdetés:

Amikor Phil Hendra ki akart menni a házból, hogy megnézze, miért olyan ingerültek a kutyák, nem hitt a szemének. A kutyái egész reggel ugattak, és egészen addig a rossz időjárásra, vagy a forgalomra gondolt, hogy az lehet az ok a kutyák viselkedésére.

Hirdetés:

Ennél rosszabbul nem is gondolhatta volna. Amint kinézett, hogy megvizsgálja a dolgokat, leesett az álla a meglepődöttségtől. Egyáltalán nem a közlekedés zavarta a kutyákat – egy floridai párduc volt! Gyorsan megragadta a fényképezőgépét, hogy megörökítse ezt az őrült találkozást.

Közben a nagymacska úgy tűnt, hogy élvezi a pihenést. Phil egy pillanatra bepánikolt, amikor a kamera hangjával felhívta magára a figyelmet. Az utolsó dolog, amit egy ilyen állat esetében szeretnénk, az az, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet, vagy ami még rosszabb, felbosszantani. Ezek a nagymacskák akár 2 méter hosszúak is lehetnek, és nem hiszem, hogy boldogan reagálna egy nemkívánatos lesifotósra!

Szerencsére a párduc, aki körülbelül 20 percet maradt, nem látszott zavartnak, csak a tornácon pihent, amelyet Phil megosztott a szüleivel. Aztán amilyen hirtelen megjelent, a párduc olyan hirtelen el is tűnt. Phil és szülei azóta nem látták, de egy dolog biztos volt: nem olyan volt, mint amilyennek látszott.

Bár a vadmacska, amely Phil szüleinek verandáján jelent meg, hivatalosan floridai párduc, da neve valójában félrevezető, mivel ezek az állatok technikailag egyáltalán nem párducok, hanem pumák; Ez a fajta puma Floridából származik. A pumpacsalád többi tagjától eltérően a floridai párduc 1982-ben kiérdemelte a megkülönböztetést, miszerint az elnevezésüket az állam nevéről kapták.

2013-ban a kutatók jelentéseket tettek közzé, amelyek szerint csak 160 floridai párduc él a vadonban. Bár ez egy nagyon kis szám, de sokkal magasabb, mint az 1970-es években, amikor azt gondolták, hogy fogságon kívül csak 20 példány élt.

Nagyon ritka, hogy észrevegyünk egy párducot a vadonban, nemhogy a hátsó verandán! Azt hiszem, ez Florida!

Oszd meg ezt a ritka történetet barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.