, ,

Egy fotós megörökít valami rendkívül ritkát, amit valószínűleg senki sem fog újra látni

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Szabadnak születtek csoportunkhoz! .

Közismert, hogy bizonyos állatoknak, mint a farkasok és a prérifarkasok, szükségük van a falkára a túléléshez. Ez a fajta együttműködés nem csak a táplálékuk megszerzését biztosítja, hanem egyfajta rangsort alakít ki, amellyel kapcsolatot alakítanak ki egymással.

Azonban nem minden állat él csoportosan. Valójában néhányan -mint a medvék- hírhedten magányosak, és csak rövid idöre találkoznak, hogy párosodjanak. Van ez így néha!

Hirdetés:

Ez az, ami ilyen lenyűgözővé teszi egy finn fotós felfedezését. Amikor látta, hogy két állat együtt fedezi fel a Finn erdõit, nem hitt a szemének. Olyan volt, mint valami mesében!

Bár a farkasok falkában élnek, a medvék általában magányos állatok. Tehát amikor a vadvilág fotós, Lassi Rautiainen felfedezte ezt a valószínűtlen párost Észak-Finnország pusztájában, tudta, hogy gyönyörű és ritka jelenségről tanúskodik: egy magányos, nőstény szürke farkas, aki egy barna medve mellett él.

Hirdetés:

10 napig figyelte őket, és Lassi tanúja volt, hogy a fiatal medve és a farkas találkoznak és időt töltenek együtt…

Hirdetés:

… De még az elejtett zsákmányukat is megosztották! Két csúcsragadozó, akik valóban hajlandóak megosztani egymással a zsákmányt, egyszerűen rendkívüli! Miért viselkedtek így? Lassi-nak volt egy ötlete…

Ez a viselkedés rendkívül szokatlan különböző fajú ragadozóknál. Természetesen az állatok a saját fajuk túlélésének javára igyekeznek vadászni. Lassi képei azonban tagadhatatlanok voltak: ezek az állatok valóban barátok voltak.

Egy külső megfigyelő számára nézve, ahogy a medve közeledik a farkas felé a legutóbb elejtett zsákmánnyal a szájában, úgy tűnhet, hogy ez egy meghívást jelent a harcra – nem pedig meghívás egy közös vacsorára. Ez azonban távol áll a történtektől.

Annak érdekében, hogy egy teljesen egyedi párosítást még furcsábbá tegyünk, úgy tűnt, hogy a farkas nem csak egy medve fogadta el. A környéken más medvék is tárt mancsokkal üdvözölték a fiatal farkast a társaságukban.

Lassi nem tudta pontosan, mi hozta őket össze, de tudta, hogy a kötődés meglehetősen kivételes.Talán mindketten egyedül voltak fiatal korukban, és segítettek egymásnak felnőni?”

Bármi legyen is az oka, ami összekötötte őket, a legfontosabb, hogy ez a furcsa páros egymásra talált. Tudván, hogy egymás mellett rohangálnak az erdőben, az életet egy kicsit varázslatosabbá teszi.

Milyen szokatlan és gyönyörű kötődés van közöttük! Hát nem csodálatos, hogy Lassi-nak sikerült lencsevégre kapnia, hogy mi is láthassuk?

Oszd meg ezt a gyönyörű és érdekes barátságot másokkal is!

Szólj hozzá:

Hozzászólás