, ,

Az emberek kiborulnak, amikor megtudják, hogy valójában mi is ez a furcsa dolog

Számtalan gyönyörű állatfaj él a Földön, és közülük talán az egyik legszebb a ló. Kecsessége, ereje, gyorsasága és intelligenciája miatt ez az állat már nagyon régóta az emberiség egyik legkedveltebb négylábú barátai közé tartozik.

Maga a csikó születése egy csoda, és mivel annyira szeretjük a lovakat, ha egy ilyen eseménynek lehetünk szemtanúi, az valóban különleges.

Hirdetés:

Azonban véleményünket hamar megváltoztathatja az, ha alaposan megvizsgáljuk a csikót rögtön a születése után. Valóban olyan, mint egy sci-fi történet. Ha megnézzük a patákat, akkor egyet fogunk érteni …

Ránézésre úgy néznek ki, mintha valamelyik Alian filmből lennének. Meg tudod mondani, mi ez? Ha nem idegenekkel kapcsolatos, talán egy homár vagy egy másik tengeri élőlény része?

Hirdetés:

Bár a fotók alapján azt képzelnénk, hogy valami  túlvilági dologról van szó, de a valóság teljesen más – és valójában nagyon szép. Amit látunk, az egy csikó patája néhány perccel azután, hogy megszületett.

Hirdetés:

Amikor a lovak megszületnek, a patákat egy gumiszerű réteg borítja, amely lefedi az éles éleket, ezzel védve a csikót és az anyát a születéskor.

A csikóknak képesnek kell lenniük arra, hogy a ragadozók elől elmeneküljenek szinte attól a pillanattól kezdve, hogy a világra jönnek, így természetesen patákkal születnek. Valószínűleg már mindannyian láttunk olyan videót, ahol felállnak és megteszik első lépésüket nem sokkal a születésük után.

Tehát természetesen ez a védőréteg nem tart sokáig. A vemhesség késői szakaszában fejlődik ki, és csak arra szolgál, hogy a szülőcsatorna ne sérüljön. Ez a védőréteg gyorsan leválik, miután a kicsi megteszi első lépéseit.

A lovakkal dolgozók úgy írják le a védő kapszulát, hogy elég rugalmas és puha, így a csikó könnyen meg tud szabadulni tőlük. Az anyatermészet úgy tervezte meg a lovat és csikóját, hogy szülés után képesek legyenek gyorsan tovább lépni.

A ragadozókat vonzza a placenta szaga is, ezért ha a csikó megszületik, csak korlátozott idejük marad arra, hogy biztonságos helyre meneküljenek.

Természetesen magától értetődő, hogy a csikók gyönyörű és imádnivaló állatok. Csak nézd meg ezeket az aranyos csikókat! Teljesen ellenállhatatlanok.

Azt is meg kell jegyezni, hogy a csikók és a pónik között jelentős különbségek vannak. Bár az egy év alatti lovakat hívhatjuk csikónak, a pónik egyszerűen kisebb, teljesen érett lovak.

Akárhogyan is, függetlenül a koruktól, méretüktől, vagy attól, hogy milyen furcsa a patáik, a lovak mindig csodálatos és fenséges állatok, akik megérdemelnek minden szeretetet és tiszteletet.

Miközben a csikó patája kissé különösnek tűnhet amikor megszületnek, valójában csak az anyatermészet dolgozik. Csodálatos!

Oszd meg ezt a lenyűgöző tényt barátaiddal is!

 

Szólj hozzá:

Hozzászólás